Troldeforedrag - Carsten Islington

::Carsten Islington - pausefiskentertainer - foredrag::

Carsten Islington har medvirket på de fleste danske radiostationer med historiefortælling og optrådt på forskellige festivaler. Han har rejst rundt i det meste af landet, som aktiv udøver af den danske fortælletradition. Carsten Islington arbejder desuden som manuskriptforfatter, dramatiker og tegner.

Carsten Islington er kendt fra "Billet til Australien", DR1, "Fra Vesterbro til verdens ende", DR2, "Jul på hjul med Carsten Islington". Julekalender for voksne, ”Afrikaturen” en DR-radio føljeton.

Carsten er hurtigtegner og historiefortæller. Han fortæller om menneskets fjerne slægtning trolden og arketyper i eventyr med udgangspunkt i den gamle bondetro og dens fortællinger.

Efter at have erfaret at børn og voksne, ikke kendte den rigtige trold som vores forfædre gjorde det, studerende Carsten Islington bl.a. Dansk Folkeminde samling.

Han læste de gamle håndskrevne breve fra godtfolk, som havde nedskrevet deres erfaringer og kendskab med trolde over det ganske land i det forrige århundrede.

Dengang det var normalt at bonden levede i pagt med trolden og for den sags skyld i pagt med naturen.

Ifølge Carsten Islington lever trolde i dag i bedste velgående i vores Nordiske Lande, ikke mindst på Island, hvor man har set sig nødsaget til at oprette et særligt departement for underjordiske væsener og trolde.

Troldebostederne har været den direkte årsag til omlægningen af vejnettet over Island, selvom man i mange sammenhænge har kunnet forhandle sig til en ordning om at få lov til at anlægge veje gennem deres område.

Trolde lever i pagt med naturen og bryder sig derfor ikke om kristendommen, idet denne fjerner mennesket fra naturen. Og at leve i pagt med naturen er en af troldenes allerstørste dyder.

I dette foredrag tegner og fortæller Carsten Islington, enten henvendt til børn eller voksne, om trolden og dens forhold til menneskerne og naturen.

Carsten Islingtons speciale er hans historier om hændelser fra hans liv, og han tryllebinder publikum.
Historien om, hvordan Carsten Islington lærte at fortælle historier, begynder i hjemmet på Vesterbro.
Hver søndag skjuler sig under jakkerne i entreen og lytter til onkel Charlies historier om den ugentlige bytur.