Sommerpianister - klassisk musik

Grieg, Ravel, Beethoven, Debussy, Chopin, Mozart, Bach, Stravinsky.

Det er bare nogle få af de kendte gamle komponister, som det bliver muligt at høre klassisk musik af denne sommer i et stemningsfyldt lokale på Museum, og der bliver selvfølgelig også budt på nyere musik leveret af musikere fra ind- og udland.

- Jeg synes, at det endnu engang er lykkedes at forme en flot buket, så vi glæder os til en musikalsk sommer på Skagens Museum inden for klassisk musik, konstaterer formanden for Musik- og Teaterforeningen.

Koncertrækken på museet bliver indledt torsdag 26. juni med lieder af blandt andet Sibelius, Grieg og Rangström fremført af sopran Elisabeth Meyer-Topsøe og vores lokale Ian Heilmann på klaver, og så går det ellers slag i slag hver torsdag aften til og med 21. august, hvor Troels Svane på cello og Paul Komen på klaver byder på klassisk musik af Debussy, Fauré, Poulenc og Franck.

Den 3. juli byder pianisten Anne Mette Stæhr på Ravel, Beethoven, Debussy og Schumann, og ugen efter er det pianisten Eugene Murskys tur til at spille en række kompositioner af de kendte gamle komponister.

Kroger Kvartetten forstærket med Ana Maria Hernandez på fløjte og Eva Maria Doroszkowska på klaver kommer til Skagen den 17. juli, hvor de blandt andet spiller klassiske værker af Debussy, Schumann, Steen-Andersen og Ramirez.

Trio Franz Berwald følger ugen efter med klaver, violin og cello, og med værker af Beethoven, Sibelius, Berwald og G. Johansen. Sidste torsdag i juli bliver der mulighed for et gensyn med Marianne Mortensen og Mette Sønderholm og genhør med populære nordiske toner inden for klassisk musik.

Der er i forbindelse med sommerkoncerterne sat en aften af til at møde unge talenter fra Operaskolen. Der er tale om unge sangere fra Sverige, Norge og Danmark, der enten er under uddannelse på Operaskolen i København eller nyuddannede fra samme.