>Rytmeklassisk - Kaare Norge<

Ikke bare Simon & Garfunkels "Bridge over Troubled Water" er farlig - hele pladen har været farlig for mig at give mig i kast med, fordi den rummer kendte sange, som i den grad er bundet op på ganske bestemte sangstemmer og tekster, som jeg har fjernet, fortæller Kaare Norge.


- Men målet har hele vejen igennem været at spille sangene så godt, at man aldrig som lytter sidder og tænker: "Hvornår kommer sangeren?". Og Kaare Norge fra Århus - en af landets mest populære og efterspurgte instrumental-guitarister - mener selv, at han har nået de høje mål, som har han sat sig med sit 14. album, "Here Comes the Sun".

Udover at udvide Kaare Norges musikalske felt er pladen lagt an som en opfølger til hans hidtil største kommercielle succes, "Morning Has Broken" fra 1996, som er på vej til de 100.000 solgte eksemplarer. - Dengang blandede jeg guitar og strygere, og denne gang henter jeg elementer fra såvel den klassiske som den rytmiske musik ved også at få blandt andre guitaristen Knud Møller, trommeslageren Jan Sivertsen og kontrabassisten Jens Jefsen med, siger Kaare Norge, som nok er traditionelt klassisk skolet, men som ikke lægger skjul på, at han i allerhøjeste grad har været præget og inspireret af nogle af de populære rytmiske navne, som han selv er vokset op med lyden af: The Beatles, Rolling Stones og Procul Harum, men også for eksempel George Michael og Elton John. - Det eneste nummer, jeg selv har skrevet, "Brave Heart of Stone", er meget inspireret af mit samarbejde med Knud Møller, som sammen med de øvrige på "Here Comes the Sun" bare er så dygtige, at det næsten har været et ordløst samarbejde, fordi de hele tiden har vidst lige nøjagtigt, hvordan jeg godt kunne tænke mig, at det skulle lyde.

Glad for samarbejde
Faktisk er Kaare Norge så fanget ind af sit samarbejde med Knud Møller - kendt fra koncerter og plader med blandt mange andre Johnny Madsen og Esther Brohus - at han en dag godt kunne tænke sig at indspille en guitarplade - "en rigtig ukommerciel plade, hvor vi bare spiller vore egne numre sammen uden at tænke på, om det kan sælges til andre". Side om side med mindst tre-fire andre projekter, som han godt kunne finde på at kaste sig over. Men lige her og nu gælder det "Here Comes the Sun", der som titlen antyder rummer blandt andre George Harrisons klassiker fra The Beatles-dagene, ligesom Eric Claptons "Let It Grow" har fundet vej. Sammen med Mark Knopflers "Why Worry" og Rolling Stones' "Lady Jane".

40 års største hits
- Der er tale om en akustisk plade med mine fortolkninger af nogle af de største hits fra de seneste 40 års populærmusik, spillet på en måde, så min guitar strengt taget godt kunne stå alene, men støttet af strygere og rytme, siger Kaare Norge, som nærmest har et personligt forhold til hver eneste af de 11 kendte hits, fordi de har præget hans hverdag. - En sang som The Beatles' "Blackbird" er typisk for pladen ved at være særdeles melodistærk. I virkeligheden består den - ligesom de øvrige - af ganske få toner, men i den helt rigtige kombination, som også gør, at man bliver sat i en ganske bestemt stemning ved at lytte til den. Kaare Norge er ikke i tvivl om, at hver eneste af 11 kendte sange oprindeligt er skrevet for guitar, for de falder helt naturligt for hans eget instrument, en Robert S. Ruck fra 1990, selv om specielt The Beatles' komplekse kompositioner har kræver en del om-arrangementer.