>Begivenhedssanger - Marie Carmen Koppel<

Sangerinden Marie Carmen Koppel beskriver sig selv som »ret meget nede på jorden«, men da hun natten efter den 30. juni 2000 hørte i radioen, at otte mennesker var omkommet foran Orange Scene på Roskilde Festival, fik hun en mærkelig fornemmelse af, at de ville ringe til hende og bede hende synge. Og det gjorde de.

Lørdag aften sang hun i forbindelse med mindegudstjenesten to gospel-sange foran omkring 25.000 sørgende festivalgæster.

»Det var virkelig hårdt, og jeg var fuldstændig færdig bagefter. Men det var også en ære – jeg skulle jo være med til at hjælpe dem videre», konstaterer hun i dag.

Og det har Marie Carmen Koppel faktisk masser af erfaring med. Hun har sunget til et væld af begravelser – og også til bryllupper. Hun har en god fornemmelse af, hvorfor folk søger hjælp i musikken til både sørgelige og glædelige begivenheder:

»Musik er sjæleberørende og giver et frirum til at få afløb for sine følelser. Sådan har jeg det også selv.

Og en god sangtekst er en fortælling, som folk opfatter forskelligt – som taler til dem på forskellige måder«.

Endelig betyder sangeren også noget for teksten, for sangeren fortolker også«.

»Ens stemme er jo det mest personlige man har, og min stemme sætter lyd på følelser på en måde, som folk reagerer positivt på. Det er derfor, de ringer til mig«, vurderer
Marie Carmen Koppel.